Mange gode grunner til å ha hund

Veldig mange skaffer hund for å kunne nyte den gode følelsen det er å ha selskap av et vakkert dyr som elsker deg like mye som du elsker den. Og det er slett ikke bare enslige personer som skaffer seg hund av den grunnen. Tvert om, så er det mange par og familier med barn som også er ute etter en selskapshund. Det vil si en hund som i prinsippet ikke skal prestere annet enn å være et familiemedlem mer eller mindre på linje med de øvrige. Og for all del, det kan være mer enn god nok grunn. Barn har godt av å lære seg å omgås og ta ansvar for dyr. Kjenne deres umiddelbare hengivenhet og kvittere med tillit og varme. Å utvikle vennskap og en tillitsfull relasjon med et dyr gjør en bedre rustet til å etablere slike relasjoner med andre mennesker.

Turkamerat og jakthund

Men mange ønsker en hund som presterer mer enn å holde en med selskap. Og det vanligste er vel at hunden skal være en turkamerat. Disse bør velge hunder som liker et høyt aktivitetsnivå og som samtidig ikke er så selvstendige eller har slike drifter at de gir seg av sted på egen hånd. Flatcoated retrievere som vi avler opp er glimrende turkamerater. De elsker å være ute i skog og mark, men vil hele tiden ha øyekontakt med den den går tur med. De er også utmerkede jakthunder som villig svømmer ut og henter ender som er skutt ned fra himmelen.

Jakt og konkurranser

Hunden er veldig ofte fast følge – og et nyttig redskap – på jakt. Ulike hunder er oppdratt til å prestere på ulike typer jakt. Andre igjen bruker hundene sine i konkurranser. En lite sympatisk varianter er slike slåsskamper som utkjempes kamphunder i mellom. En langt hyggeligere variant er veddeløpene som arrangeres for å kåre den raskeste greyhounden.