Hundepensjonatet

Vi har drevet hundepensjonatet vårt i snart ti år og er veldig glade for at vi bestemte oss for å kombinere oppdrett og pensjonat. Eiendommen her ute på landet er helt perfekt til å drive hundepensjonat på. Vi har massevis av plass slik at våre gjestende hunder har rikelig med tumleplass. Skog og mark helt inntil tomtgrensen gjør de mulig med lange, fine lufteturer i frisk luft. Det er ikke fritt for at vi merker hvordan hundene som ellers tilbringer sine dager innendørs og i bymiljø rett og slett blomstrer opp når de kommer hit ut til oss. På den måten er ikke hunder annerledes enn oss mennesker.

Pensjonatet ligger i en egen bygning vegg i vegg med huset vi selv bor i. Til sammen har vi plass til ti hunder samtidig ettersom det vanlige er at de bor en og en i hver sin lyse fine boks. Noen ganger bor de også to og to. Det er det vanlige når de begge kommer fra samme hjem og således er godt vant til hverandre. I de tilfellene er det som regel en ekstra trygghet for de å dele rom med sitt «søsken». Det hender imidlertid også at vi setter to hunder sammen som i utgangspunktet ikke kjenner hverandre, men som vi oppdager at har interesse og glede av hverandre. Slik kan ellers litt urolige hunder lettere falle til ro.

Alle boksene har utgang til en egen utendørs luftegård slik at hundene selv kan velge om de vil være inne eller ute. Luftegårdene er avskilt med nettinggjerde slik at de når de er ute kjenner at de har kontakt med andre hunder. Vår erfaring er at det virker positivt inn på atmosfæren. At de tilbringer mye tid ute i luftegården betyr ikke at de gjør fra seg der. De kommer fort til innsikt om at det gjør de bare på lufteturene ute i naturen.