Greyhound, kappløp og gambling

Ulike hunder har ulike bruksområder. Mens våre flatcoated retrievers er utmerkede jakthunder så brukes for eksempel collies til å gjete sauer, rottweilere som vakthunder og greyhounds ofte til hundeveddeløp. Greyhounden er en mynde og som alle mynder kjennetegnes den av sin fantastiske hurtighet. Man skulle tro at en hund som er så rask som denne trenger en masse mosjon, men det gjør den faktisk ikke. I alle fall om den ikke benyttes til hundekappløp. Benyttes den derimot til kappløp underlegges den mye og gjennomtenkt trening. Det er en hengiven, morsom og lettrent rase så individene er lett å bli glad i.

Hundekappløp er ikke vanlig her i landet ennå, men veldig stort andre steder i verden som for eksempel i Storbritannia, USA og Australia. På samme måte som i hesteveddeløp har sporten to dimensjoner. Selve konkurransen der det å vinne bringer hundene og eieren ære og berømmelse og ofte penger, er den ene dimensjonen. Det å spille på utfallet av konkurransen er den andre dimensjonen og den delen av sporten der de store pengene omsettes. I de nevnte landene er hundekappløpene en stor og viktig del av gamblingindustrien selv om den å betrakte som lillebror til hesteveddeløpene der det omsettes for astronomiske beløp.

Men for interesserte spillere byr hundekappløp på de samme mulighetene som hesteveddeløp. Det aller meste bygger på flaks, men man skal ikke undervurdere hva kunnskap om sporten, hundene og de ulike banene betyr når det gjelder å pukke vinnerne. Nettsidene som tilbyr slike spill har da også omfattende informasjon om dette og mye annet. Så vil man redusere risiko og sette pengene sine på den som papiret fremstår som vinneren så er det lurt å lese dette. Men ofte er det like spennende å satse mer eller mindre i blinde. Risikoen for tap øker, men blir det gevinst så blir det gjerne høye odds og tilsvarende høye premier.