Flatcoated retriever

Allerede som barn falt jeg for denne fantastisk hyggelig hunden. Den fantes som valp i vår familie da jeg ble født og vi vokste opp sammen. Wille var drømmekameraten til et aktivt barn som jeg som ønsker seg en firbent venn å leke med. Vi var faktisk ganske like ble det sagt. Snille, lærevillige og alltid i godt humør. Mye energi hadde vi begge og var nok ganske krevende i den forstand at vi begge krevde en del oppmerksomhet og impulser for å finne en harmoni i tilværelsen. For min egen del forandre jeg meg nok en del med tiden, mens Wille forble den samme søte, hengivne og alltid like barnslige kameraten så lenge han levde.

Siden ble det flere «flatter» i mitt liv og selv om det finnes veldig mange andre fine og vakre hunderaser, så har jeg alltid kommet tilbake til denne så da jeg etter noen år som ansatt på kennel og dyrehospital ønsket å starte for meg selv, var det helt naturlig at flatter skulle bli mitt hovedfokus. Forresten; Flatcoated retriever er jo et tungvint navn så de fleste av oss som eier en pleier å omtale dem som flatter – uttales en flætt, flere flætter.

Først drev vi bare avl

Min samboer og jeg kjøpte denne eiendommen fordi den var ideell for både å ha egne hunder som vi kunne avle på og å ha pensjonat for andre hunder som av en eller annen grunn trengte plassering for enten kortere eller lengre tid. I den første fasen, mens eiendommen ble utviklet til å passe våre store planer, så var det meste av fokuset rettet mot våre to vakre og premierte tisper som vi hadde stor tiltro til når det gjaldt avl. Den ene hadde vi året før hentet fra Sverige og den andre som vi hadde hatt i neste tre år var opprinnelig fra England. De hadde begge de typiske flat-egenskapene, men var samtidig på mange måter veldig ulike.