Å ha hund innebærer et stort ansvar

Det å ha hund har blitt vanligere og vanligere og antallet hunder har vokst kraftig de siste par tiårene. Vi som driver kenneler opplever derfor en stadig økende etterspørsel. Det synes vi naturligvis er hyggelig, men for oss er det jo også viktig at de som skaffer seg hund gjør det på de riktige premissene. For det å ha en hund innebærer et stort ansvar og der er dessverre ikke alle som ser hvor omfattende det ansvaret er når de kjøper hund.

På vår kennel er vi derfor veldig konsekvente når det gjelder å vurdere potensielle kjøpere. Det er jo viktig for oss å forsikre oss om at hundene som har levd sine første åtte uker her hos oss kommer til et hjem der de vil trives å bli vel tatt hånd om.

Bare for de rette kjøperne

Det første vi spør om er om de har hatt hund tidligere. Folk som har hatt hund tidligere er naturlig nok i større grad enn andre oppmerksomme på hva det innebærer. Ikke desto mindre så er det stor forskjell på hunderaser så det at man har hatt en liten selskapshund tidligere er ingen garanti for at men innser hvor mye arbeid og mosjon en stor flatcoated retriever trenger.

Dernest vil vi gjerne vite hvordan de bor. Folk som bor i en liten leilighet midt i byen bør ikke eie slike hunder som vi avler opp. De krever for mye plass, mosjon og oppmerksomhet til det.

Dessuten vil vi gjerne treffe de potensielle kjøperne personlig for å kunne danne oss et inntrykk av hva slags folk det er, samt få litt innblikk i hvordan de tenker. Hva som er grunnen til at de vil skaffe seg hund, hvorfor de har valgt akkurat denne rasen og hva de har for andre aktiviteter, er nyttig informasjon for oss.

Det er mulig at vi fremstår som veldig kritiske, men for oss står hunden i fokus og vi har råd til å avvise kjøpere vi ikke finner egnede.